Prettige leesdagen

Jannah Loontjens geselecteerd voor Fluiten in het donker

17 maart 2017

Jannah Loontjens is een van de auteurs die geselecteerd is voor de derde editie van het hoorspelproject Fluiten in het donker. Zij gaat een nieuw hoorspel schrijven, dat uitgezonden gaat worden door AVROTROS, VPRO en NTR op NPO Radio 1. Fluiten in het donker is een initiatief van Het Letterenfonds en het Mediafonds met als doel een kwaliteitsimpuls te geven aan het Nederlandstalig radiodrama. Andere schrijvers die zijn geselecteerd voor de derde editie zijn Mischa Andriessen, Hannah van Binsbergen, Hélène Gelèns, Emily Kocke en Samuel Vriezen.

Het Nederlands Letterenfonds deed begin 2017 een oproep aan literaire schrijvers om zich aan te melden voor een nieuwe editie van het hoorspelproject. Een adviescommissie bestaande uit Arie Altena, Thomas Verbogt en Maartje Wortel adviseerde over de aanvragen – het waren er dit jaar maar liefst 50. Aan de hand hiervan adviseerde de commissie tot de selectie van zes schrijvers, waartoe Loontjens dus ook behoort. Zij ontvangen hiervoor elk een subsidie van 5.000 euro van het Nederlands Letterenfonds.

De hoorspelen zullen wekelijks van 11 november t/m 16 december worden uitgezonden in het hoorspelhalfuur op NPO Radio 1, in de nacht van vrijdag op zaterdag van 12 tot half 1.

Over Jannah Loontjens
Jannah Loontjens (1974) is filosoof en schrijver. In 2007 debuteerde ze met de roman Veel geluk. Haar tweede, enthousiast onthaalde roman Hoe laat eigenlijk (2011) werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs. In 2013 verscheen de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur. Loontjens doceert filosofie en literatuuranalyse aan ArtEZ .