De nieuwe roman van Simone van der Vlugt: Het schaduwspel

5 juli 2018

De nieuwe roman van Simone van der Vlugt – Het schaduwspel – is vanaf nu verkrijgbaar. In Het schaduwspel beleef je de tijd van de voc door de ogen van Eva Ment, de vrouw van Jan Pieterszoon Coen. 

 

De officiële perspresentatie was in het Westfries Museum, te Hoorn, waar o.a. de huwelijksportretten van Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen hangen. Diverse media deden hier verslag van:

 

Woensdagavond (4 juli) was Simone te gast bij Kunststof Radio, waar ze een uur lang werd geïnterviewd over Het schaduwspel

 

Over Het schaduwspel:

Eva Ment, dochter van een Amsterdamse lakenkoopman, ontmoet Jan Pieterszoon Coen op een literaire bijeenkomst. Jan is een man van aanzien. Ze trouwen en reizen in het voorjaar van 1627 met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost, waar ze als vorsten worden onthaald. Na een periode van grote tegenslagen reist Eva Ment gedesillusioneerd terug naar Amsterdam.

Simone van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken en Het schaduwspel biedt een magistrale inkijk in een periode uit de Nederlandse geschiedenis die meer dan ooit onderwerp van discussie is.