Winnaar Goodreads Choice Award 2017 voor beste historische fictie verschijnt februari 2018 bij Ambo|Anthos uitgevers

7 december 2017

Vandaag zijn de winnaars van de grootste publieksprijs voor boeken bekendgemaakt: de Goodreads Choice Awards. De awards worden uitgereikt sinds 2009 en dit jaar hebben bijna 4 miljoen lezers hun stem uitgebracht. In de categorie historische fictie werd won Before we were yours van Lisa Wingate met een ruime meerderheid van de stemmen. In februari 2018 zal deze roman als Kinderen van de rivier verschijnen bij Ambo|Anthos uitgevers. Kinderen van de rivier een aangrijpende roman die gebaseerd is op een groot schandaal uit de recente Amerikaanse geschiedenis: weeshuisdirecteur Georgia Tann liet kinderen uit arme gezinnen ontvoeren om ze via weeshuizen te verkopen aan rijke families. In de VS staat het boek al maanden lang in de New York Times Bestsellerlijst en er zijn reeds honderdduizenden exemplaren van verkocht.

Acquirerend redacteur Renate Liesker

‘Als doorgewinterde lezer heb ik inmiddels wel wat eelt opgebouwd, maar Kinderen van de rivier greep me naar de strot. Dat de roman bovendien gebaseerd is op waargebeurde feiten maakt het des te aangrijpender; een boek dat je raakt in je ziel. Niet voor niets werden de vertaalrechten wereldwijd werden verkocht. Lisa Wingate is met recht winnaar van De Goodreads Choice Awards 2017.’

Over Kinderen van de rivier

Memphis, 1939. De twaalfjarige Rill Foss leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot in de Mississippi. Maar wanneer haar vader met spoed haar moeder naar het ziekenhuis moet brengen, wordt Rill verantwoordelijk voor het gezin. Dan slaat het noodlot toe en worden ze door vreemdelingen meegenomen naar een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan een wrede directrice en dreigt Rill haar broer en zussen kwijt te raken. Ze moet alles op alles zetten om dit te voorkomen.

South Carolina, heden. De rijke Avery Stafford leidt een bevoorrecht leven, maar een toevallige ontmoeting dwingt haar haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen; er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Kinderen van de rivier is gebaseerd op waargebeurde feiten en heeft in de VS al vele lezers gevonden. Journalist en auteur Lisa Wingate heeft op kundige wijze een aangrijpend en toegankelijk verhaal geschreven.

Over de Goodreads Choice Awards 

De Goodreads Choice Awards zijn de grootste publieksprijzen voor boeken. Ze worden uitgereikt sinds 2009 en in diverse categorieën. Dit jaar werden meer dan 4 miljoen stemmen uitgebracht.