Drie vragen aan Willem Dieleman

In Pancake Adventures vertelt Willem Dieleman over hoe hij na zijn studie worstelt met het verlangen naar een groots en meeslepend leven. In tijden waarin we het vertrouwen in de medemens soms lijken te verliezen laat Pancake Adventures op humoristische en positieve wijze zien hoe je jezelf kunt vinden juist door contact te maken met anderen, bijvoorbeeld via een pannenkoek. 

Waarom ben je begonnen met het schrijven van Pancake adventures?

Vanaf jonge leeftijd was ik al bezig met het schrijven van gedichtjes en fantasierijke verhalen. Later bleef ik schrijven, maar vond nooit een verhaal dat ik mooi genoeg vond om echt uit te werken. Na mijn reis had ik juist ontzettend veel verhalen en karakterontwikkeling die de moeite waard waren om op papier te zetten en dat is uiteindelijk Pancake adventures geworden.

Waar schrijf je het liefst?

Ik heb het geluk gehad om twee maanden in een kasteel in Frankrijk te mogen schrijven. Het eerste dorpje was een half uur fietsen. Daar had ik alle rust en niets beters te doen dan te schrijven. Maar een rumoerig café werkt ook goed.

Wat was het mooiste moment tijdens het schrijven?

Ik had natuurlijk een dagboek bijgehouden. Dat deed ik vaak op mijn mobiel. Soms zat ik nog midden in het moment terwijl ik opschreef. Zo kreeg ik hele scherpe observaties. Een ander mooi moment was het moment dat ik opeens de rode draad van mijn boek kreeg ingegeven en meteen onafgebroken kon gaan schrijven.

Wil je meer lezen over ‘Pancake Adventures’? Klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jérôme de Lint