De nieuwe boeken van Ambo|Anthos – september 2018

11 september 2018

September is gevuld met prachtige nieuwe literaire romans, literaire non-fictie, thrillers en feelgoodromans. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die verschijnen met links om op door te klikken voor meer informatie.

 • Reeds verschenen (7 september): Geir GulliksenHet verhaal van een huwelijk. In Het verhaal van een huwelijk doet verteller Jon verslag van het pijnlijke verval van zijn huwelijk. Hij probeert hun relatie vanuit het perspectief van zijn vrouw te bekijken, ook al beseft hij dat dit onmogelijk is. Want hoe kun je ooit een andere persoon helemaal kennen? En wat is liefde eigenlijk?
 • Reeds verschenen (7 september): Juli ZehLege harten. In deze roman runt Britta een kliniek voor mensen met suïcidale neigingen. Maar in werkelijkheid koppelt ze mensen aan terroristische organisaties. Velen falen en keren vol levenslust terug, slechts een select gezelschap krijgt de kans een zinvolle dood te sterven. Dit is een provocerende roman over een generatie die niet langer gelooft in de samenleving.
 • 28 september: Marion PoschmannDe pijnboomeilanden. Wanneer universitair docent cultuurgeschiedenis Gilbert Silvester droomt dat zijn vrouw hem bedriegt, besluit hij in een opwelling het eerstvolgende vliegtuig te nemen. De vlucht voert hem naar Japan, waar hij het reisverslag van de klassieke dichter Bashō in handen krijgt. Dit brengt hem op een pelgrimstocht waar hij een jonge student, Yosa, ontmoet die met heel andere reisliteratuur onderweg is: Het complete handboek voor zelfmoord.

 

 

 

 

 • Reeds verschenen (7 september): Antoine BodarVervulling in bekering. Bekering is volgens priester Antoine Bodar een stap naar zelfonderzoek en daarmee naar een werkelijk vervuld leven. Door aan jezelf te werken kan je God uiteindelijk meer van dichtbij ervaren en zo de weg naar een vervuld leven vinden: vervulling in bekering. Een boek voor een troostrijker en liefdevoller leven.
 • Reeds verschenen (11 september): Tommie NiessenTommie in de zorg. Tommie in de zorg bevat treffende observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg. Met dit boek wil hij laten zien hoe mooi het vak is én hoe moeilijk het soms kan zijn. Dit is het boek voor iedereen die bekend is met de zorgverlening óf juist helemaal niet.
 • 13 september: Yusra MardiniVlinderslag. Dit is het ongelooflijke verhaal van Yusra Mardini, van haar jeugd in Syrië tot de Olympische Spelen en haar functie als UNHCR Goodwill Ambassador. In het huidige politieke klimaat is Vlinderslag niet alleen een inspirerend maar ook een urgent verhaal.
 • 14 september: Steve BrusatteOpkomst en ondergang van de dinosaurus. Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over de dinosaurussen. Brusatte beschrijft het meeslepende verhaal van de eerste dinosaurussen en het razende geweld waarmee ze de wereld aan zich onderwierpen – om uiteindelijk het onderspit te delven. Hij bespreekt niet alleen zijn eigen onderzoek, maar ook dat van zijn voorgangers.
 • 20 september: Helen JukesHet hart van de honingbij. Als ze net dertig is beseft Helen Jukes dat ze haar leven drastisch moet veranderen om meer betekenis te geven aan haar bestaan. Ze krijgt van haar vrienden een bijzonder cadeau: een bijenvolk. Het hart van de honingbij is een inspirerend boek over het houden van bijen, onze relatie met bijen en leven in de huidige maatschappij.
 • 20 september: Kees TukkerDe voedselcommissaris. Jan Groen Tukker hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden onderduikers aan eten, maar had tegelijkertijd de nazi’s nodig om zijn organisatie vrij te houden van Duitse inmenging en NSB-invloeden. In de ogen van sommigen was hij een held, anderen gaven hem na de oorlog aan als collaborateur. Kees Tukker beschrijft het vergeten verhaal van zijn oudoom die een gevaarlijk dubbelspel speelde.
 • 21 september: Timothy Snyder – De weg naar onvrijheid. Na de Koude Oorlog werd gedacht dat de liberale democratie zou zegevieren. Maar Poetin, de opkomst van het populisme, de Brexit en de verkiezing van Donald Trump laten de bedreigingen voor de democratie zien. In de weg naar onvrijheid onderzoekt Snyder niet alleen deze bedreigingen, maar ook de oorzaken.
 • 25 september: Karwan Fatah-BlackEigendomsstrijd. In dit boek beschrijft Karwan Fatah-Black de periode die voorafging aan de definitieve afschaffing van de slavernij in 1863. Terwijl de slavenhouders streden voor de controle over hun eigendom, zochten in de stad en aan de waterkant de slaven hun weg naar vrijheid. Het verhaal speelt zich af in Suriname en biedt nieuwe inzichten in het debat over het Nederlands Slavernijverleden.
 • 28 september: Boris Nikolai KonradDe geheimen van ons geheugen. Je geheugen is tot veel meer in staat dan je denkt. In De geheimen van ons geheugen laat Boris Konrad zien hoe vaker je je geheugen traint, hoe makkelijker je dingen kan onthouden.

 

 

 

 

 • 20 september: Martin ÖsterdahlVraag niet om genade. In dit eerste deel van een trilogie reist Max Anger af naar Rusland om zijn geliefde te redden. Zijn vriendin Pashie is op het spoor gekomen van een gevaarlijk individu en elke minuut wordt de kans groter dat ze wordt vermoord. Maar dan stuit Max op een verband uit zijn eigen verleden, met zijn vader die als wees opgroeide in de Tweede Wereldoorlog.

 

 

 

 

 • Reeds verschenen (3 september): Nicole HarmsenDe Rusluie. Dit familie-epos begint met het verhaal van de verlamde Clara, die moet toezien hoe haar familie in armoede leeft. Dit is het begin van een groots verhaal dat niet alleen over vrijheid, handelsgeest en doorzettingsvermogen gaat, maar zich ook nog eens afspeelt tijdens de Franse Revolutie, Bataafse Revolutie en Russische Revolutie.
 • 21 september: Shobha RaoDe zon achterna. In deze spannende roman wordt Poornima na het overlijden van haar moeder uitgehuwelijkt door haar vader. Haar leven kent weinig warmte tot Savitha voor hen komt werken. Maar dan moet Savitha het dorp verlaten en laat Poornima alles achter om haar te vinden. De zon achterna is een krachtig verhaal over hoop en het innerlijke vuur van jonge vrouwen in India.