De nieuwe boeken van Ambo|Anthos – oktober 2018

4 oktober 2018

Oktober is gevuld met prachtige nieuwe literaire romans, literaire non-fictie en feelgoodromans. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die verschijnen met links om op door te klikken voor meer informatie.

 

 

 

 • 11 oktober: AkwasiLaten we het er maar niet over hebben. Bijna nooit spreken we uit wat we werkelijk denken: laten we het er maar niet over hebben. Akwasi heeft het er wel over, of het nu gaat om je haar of hoofddeksel, je taal, je kleur, je houding, seksuele geaardheid of je achtergrond. Een bundel met de impact van een vuistslag
 • 11 oktober: Ineke HolzhausGeef mijn vader. Dichter Ineke Holzhaus beschrijft de levens van drie zoekende personages in de vrije jaren zeventig, waarin de veiligheid van het geloof die eerdere generaties houvast bood definitief lijkt te zijn verdwenen. Dit verhaal gaat over liefde en vriendschap, over ouders en kinderen, en over hoe een onverwerkt oorlogsverleden doorwerkt in de volgende generaties.
 • 26 oktober: Aja GabelHet ensemble. Vier jonge, ambitieuze musici besluiten hun solocarrière op te geven om samen een ensemble te vormen. Alle vier zijn ze bijzondere personages, als ensemble zijn ze onvergetelijk. Maar de vraag rijst wel: gaan ze het samen redden in de meedogenloze wereld van de klassieke muziek, of moet ieder zijn eigen weg volgen?

 

 

 

 • Reeds verschenen (3 oktober) – Hard gras 122. Het tijdschrift voor iedereen die wil weten wie ertoe doet op het literaire gebied en voetbalveld. Met in deze editie onder andere Henk Spaan over Nouri, Arthur van den Boogaard en Erik Brouwer
 • Reeds verschenen (4 oktober): Ad van den DoolSporen van Uschi K. In Sporen van Uschi K volgt Ad van den Dool de tragische omstandigheden van een jonge heroïneverslaafde vrouw en legt de puzzelstukjes van haar leven aan elkaar. Hij beschrijft het waargebeurde verhaal van een leven dat wordt gedomineerd door verslaving, prostitutie, mishandeling, verkrachting en ziekte. Maar dit boek gaat ook over de teloorgang van familiebanden, vriendschappen en liefdes.
 • 8 oktober: Jeroen van BergeijkUberleven. Voor dit boek liet schrijver en journalist Jeroen van Bergeijk zich omscholen tot taxichauffeur om de wereld van Uber van binnenuit te kunnen beschrijven. Het resultaat is een origineel portret van het hedendaagse Amsterdam met een angstaanjagend toekomstbeeld waarin mensen elkaar continu beoordelen.
 • 11 oktober: Pascalle KoldenhofJouw stijl. Topstylist Pascalle Koldenhof geeft jou advies bij het vinden of verfijnen van jouw eigen stijl. Ze is de styliste van onder andere Carice van Houten, Halina Reijn, Angela Schijf, Claudia de Breij en Loes Haverkort. Jouw stijl gaat niet om afvallen, verbloemen of meegaan met de laatste mode, maar Pascalle geeft adviezen, tips en tricks om jezelf nog mooier te voelen.
 • 11 oktober: Stephen MossHet roodborstje. Voor dit boek observeerde Stephen Moss een jaar lang het roodborstje en het resultaat laat het hart van iedere vogelaar sneller kloppen. We volgen het roodborstje vanaf het moment dat het uit het ei kruipt, maar ook de menselijke fascinatie voor het roodborstje wordt beschreven. Daarnaast is het boek prachtig geïllustreerd.
 • 12 oktober: Liam DrewIk, zoogdier. Met een humoristische en meeslepende stijl beschrijft Liam Drew de verschillende eigenschappen die zoogdieren onderscheidden van andere diersoorten. Ik, zoogdier is een aanstekelijk eerbetoon aan de menselijke evolutie en aan de wetenschappers die ons door de eeuwen heen hebben bestudeerd.
 • 16 oktober: Henk SpaanNouri. Henk Spaan volgt Nouri’s carrière jarenlang op de voet en is er zeker van dat Appie de Europese top zou hebben bereikt als het noodlot hem niet had getroffen. Dit boek moest er komen om de herinnering aan de uitzonderlijke voetballer die Appie was levend te houden. Spaan zocht hiervoor alle mensen op die belangrijk zijn voor Nouri. Het boek is tot stand gekomen met medewerking van de familie.
 • 18 oktober: Ildar Dadin met Birgit VirnichSchreeuw in de stilte. Na een protest voor het Kremlin en meerdere arrestaties wordt Ildar Dadin voor drie jaar verbannen naar de beruchte strafkolonie IK-7. In Schreeuw in de stilte beschrijft hij de verschrikkingen en de gruwelijkheden in IK-7 van binnenuit. Ook gunt hij ons een blik op de verontrustende politieke situatie in Rusland.
 • 26 oktober: Andrea HejlskovWij in het wild. Het gezin van Andrea Hejlskov gooit het roer om en besluit om de Zweedse natuur in te trekken, ver van de verplichtingen van de moderne maatschappij. Maar hoe doe je dat, in het wild wonen? Er volgen fantastische avonturen, maar leven in het wild brengt ook problemen met zich mee. Zou jij het durven?

 

 

 

 • Reeds verschenen (1 oktober): Damian DibbenMijn naam is Morgen. De oude hond Morgen is op zoek naar zijn verdwenen baas. Wat volgt is een onvergetelijke cultuurhistorische reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en de gruwelijkste oorlogen worden uitgevochten. Dit is een ontroerende roman over moed en loyaliteit de onverwoestbare band tussen mens en dier.
 • 5 oktober: Sofia LundbergHet rode adresboek. De bijna honderdjarige Doris woont alleen en heeft sinds 1928 hetzelfde adresboek, waarin al haar dierbaren staan. Wanneer Doris het boekje doorbladert, besluit ze haar herinneringen op te schrijven voor haar nichtje Jenny. Het rode adresboek is een fascinerend verhaal over vriendschap en avontuur, geluk en verdriet, en over de grote liefde die je nooit vergeet.
 • 5 oktober: Christine ManganFata Morgana. Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. Haar gevoel verandert wanneer een oude schoolvriendin, Lucy, haar opzoekt. Maar Lucy blijkt dominant en verstikkend. Dan begint ze aan alles te twijfelen: aan haar relatie met de ongrijpbare Lucy, aan haar besluit om naar Marokko te gaan en, uiteindelijk, aan haar verstand.
 • 18 oktober: René AppelDansen in het donker. Op een nacht staat bij Inge de politie op de stoep. Er is iets verschrikkelijks gebeurd met haar man. Een moeilijke periode voor haar en haar puberzonen volgt. Haar zonen slaan allebei een andere weg in en ondertussen wordt Inge ook nog eens lastiggevallen door een man die haar blijft herinneren aan beloftes uit het verleden. Dansen in het donker is een onvervalste René Appel, met levendige dialogen en actuele problematiek.
 • 24 oktober: Suzanne WoudaMaria. In 1621 ontsnapte Hugo de Groot in een boekenkist uit Slot Loevestein. Dit verhaal gaat over de twee vrouwen die deze spectaculaire ontsnapping bedachten. Wie waren deze vrouwen? En wat bracht hen ertoe hun leven te wagen voor Hugo de Groot? In een wervelende stijl brengt Suzanne Wouda de levens van deze vrouwen in beeld.