De nieuwe boeken van Ambo|Anthos – november 2018

29 oktober 2018

November is begonnen en ook deze maand zit weer vol met prachtige nieuwe literatuur, literaire non-fictie, thrillers en romans. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die verschijnen met links om op door te klikken voor meer informatie.

 

 

 

  • 9 november: António Lobo AntunesVoor wie in het donker op mij wacht. Een meesterlijke roman over levendige herinneringen en het verglijden van de tijd. De negenenzeventigjarige Celeste lijdt aan alzheimer, hoewel het spreken haar steeds slechter vergaat, probeert ze haar herinneringen vast te houden.
  • 28 november: Auke HulstZoeklicht op het gazon. Tijdens de presidentsverkiezingen tegen John F. Kennedy is Richard Nixon opeens verdwenen, hij is ervandoor gegaan voor een roadtrip. Zoeklicht op het gazon is een psychologisch portret van een van de controversieelste politieke figuren van de twintigste eeuw.

 

 

 

  • 8 november: Zlatan IbrahimovićIk ben voetbal. Een luxe boek dat Zlatan Ibrahimović’ hele carrière beslaat: o.a. bij Ajax, Barcelona en Manchester United en als topscorer aller tijden van het Zweedse nationale elftal.
  • 9 november: Ronald Ockhuysen (Samenstelling) – Smulpapen. Een selectie uit de honderden recepten die de afgelopen jaren in Het Parool zijn verschenen. Met onder andere recepten van: Thomas Acda, Hiske Verspille, Eva Posthuma de Boer en Jet van Nieuwkerk.
  • 9 november: Warner PrevooEchte dokters huilen ook. Het indringende verhaal van een kankerspecialist die zélf geconfronteerd wordt met kanker. In dit boek vertelt Warner Prevoo open, eerlijk en met humor over zijn ziekteproces.
  • 28 november – Hard gras 123. Het tijdschrift voor iedereen die wil weten wie ertoe doet op het literaire gebied en voetbalveld.

 

 

 

  • 9 november: Simone St. JamesGebroken meisjes. Een huiveringwekkend verhaal over moord, wraak en duistere krachten in een internaat in de jaren vijftig. Gegarandeerd spannend van begin tot eind. Waarschuwing: dit zal je slapeloze nachten bezorgen…
  • 16 november: Jack GrimwoodMoskva. Een razendsnelle internationale Koude Oorlog-thriller. Tom Fox, uit de gratie geraakt spion, wordt gevraagd te zoeken naar de tienerdochter van de Britse ambassadeur. Naarmate hij dieper infiltreert, begint hij te vrezen voor haar leven.

 

 

 

  • 7 november: Aline KinerDe nacht van de begijnen. Een prachtige historische roman waarin de geschiedenis van Filips de Schone en de Tempeliers verweven worden met die van een aantal bijzondere vrouwen in middeleeuws Parijs.