De nieuwe boeken van Ambo|Anthos – maart 2019

28 februari 2019

Maart zit weer vol met prachtige nieuwe literatuur, literaire non-fictie, een spannende thriller en een mooie roman. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die verschijnen met links om op door te klikken voor meer informatie over deze boeken.

 

 

 

  • 22 maart: Ronit MatalonEn de bruid sloot de deur. Kort voordat het huwelijk wordt voltrokken sluit bruid Margie zich in haar kamer op met de mededeling dat ze niet gaat trouwen. Maar waarom? De bruid zwijgt verder in alle toonaarden, wat bij de overige familieleden een stroom van herinneringen op gang brengt en waardoor iedereen zijn ware aard laat zien.

 

 

 

  • 8 maart: Katharina VestreHet eerste wonder. Een toegankelijk, prachtig geïllustreerd boek dat stap voor stap de schepping van ieder mens beschrijft – van conceptie tot geboorte – en antwoord geeft op originele vragen. De briljante jonge wetenschapper Katharina Vestre laat je keer op keer versteld staan van het grote wonder van het leven.
  • 15 maart: Jules MontagueHet onteigende brein. Wat gebeurt er met de menselijke geest als herinneringen verloren gaan en mensen de greep op de werkelijkheid verliezen door dementie, parkinson, verslaving of ernstige slapeloosheid? Zijn we dan onszelf nog wel, of worden we iemand anders? Aan de hand van ervaringen uit haar eigen praktijk gaat de Britse neuroloog Jules Montague op zoek naar antwoorden op wezenlijke vragen over ons geheugen, onze persoonlijkheid en onze identiteit.
  • 29 maart: Adam HigginbothamNacht in Tsjernobyl. Het definitieve verhaal van de dramatische kernramp in Tsjernobyl in 1986 – geschiedenis die leest als sciencefiction. Op basis van nieuw archiefmateriaal en interviews met getuigen reconstrueert Adam Higginbotham de ramp in Tsjernobyl.
  • 29 maart: Dalia GrinkevičiūtėSchaduwen over de toendra. Indrukwekkend oorlogsdagboek van een veertienjarig meisje in de Siberische goelag. De directheid waarmee ze haar ontberingen beschrijft getuigt niet alleen van haar lijden, maar ook van de hoop die ze nooit opgaf en haar de kracht gaf om te overleven.
  • 29 maart: Ece TemelkuranVerloren land. In dit persoonlijke en politieke manifest ontleedt Ece Temelkuran de wereldwijde opkomst van het populisme. Op ongenaakbare wijze legt zij de patronen bloot die de wortels van onze democratie aantasten en identificeert ze de zeven stappen waarin de westerse landen al slaapwandelend bezig zijn hun eigen democratisch bestel te verlaten.

 

 

 

  • 8 maart: C.L. TaylorDe angst. Achttien jaar nadat Mike haar gebroken achterliet, ontdekt Lou dat hij een nieuw slachtoffer op het oog heeft en ze is vastbesloten te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Maar Mike is een schurk van de ergste soort, en Lou moet ervoor waken opnieuw slachtoffer te worden…