De nieuwe boeken bij Ambo|Anthos – juli 2018

In juli verschijnen er prachtige boeken waarvan we je graag een overzicht geven. In dit overzicht komen non-fictie en romans voorbij met links om op door te klikken voor meer informatie.

 

 

 

12 juli: Yusra MardiniVlinderslag. Vlinderslag is Yusra Mardini’s ongelooflijke verhaal, van haar jeugd in Syrië tot de Olympische Spelen en haar functie als UNHCR Goodwill Ambassador. In het huidige politieke klimaat is Vlinderslag niet alleen een inspirerend maar ook een urgent verhaal.

‘Yusra, wij zijn zo trots op jou om je moed en weerbaarheid en het geweldige voorbeeld dat je geeft aan kinderen over de hele wereld.’ – Barack Obama

‘Yusra Mardini is een van de 25 belangrijkste vrouwen die de wereld veranderen.’ – People magazine

 

 

 

3 juli: Simone van der VlugtHet schaduwspel. Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost. Na een zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, maar vooral van vele verliezen. Gedesillusioneerd reist Eva na een verblijf van bijna drie jaar terug naar Amsterdam. 

3juli: Tatiana de RosnayDe familie reünie. De familie reünie is de nieuwe grote roman van Tatiana de Rosnay, de schrijfster van Haar naam was Sarah. 
Paul Malegarde, een beroemd bomenkenner, is getrouwd met de Amerikaanse Lauren en samen hebben ze twee volwassen kinderen, Tilia en Linden. Ze zijn op familieweekend in Parijs en alle vier dragen ze een geheim met zich mee. Doordat de Seine buiten zijn oevers dreigt te treden door aanhoudende regen is het gezin tot elkaar veroordeeld en kunnen hun geheimen niet langer verborgen blijven.