De nieuwe boeken van Ambo|Anthos – februari 2019

31 januari 2019

Februari zit weer vol met prachtige nieuwe literatuur, literaire non-fictie, romans en een spannende thriller. Hieronder vind je een overzicht van de boeken die verschijnen met links om op door te klikken voor meer informatie over deze mooie boeken.

 

 

 

  • 12 februari: Jón Kalman StefánssonHet verhaal van Ásta. Stefánsson vertelt over het onvermogen om lief te hebben, met de geschiedenis van Sigvaldi en Helga, en later die van Ásta en Jósef. Een prachtige roman over het leven dat altijd anders verloopt dan we hoopten, en onze eindeloze zoektocht naar geluk.
  • 22 februari: Murat IsikVerloren grond. Een exclusieve gebonden editie van het debuut van Murat Isik. Verloren grond is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over vriendschap, verlies en hoop.

 

 

 

  • 6 februari: Hard gras 124. Het tijdschrift voor iedereen die wil weten wie ertoe doet op het literaire gebied en het voetbalveld.
  • 15 februari: Maarten van BuurenSpinoza. Zijn filosofie in 50 sleutelwoorden. Maarten van Buuren heeft de betekenis van vijftig sleutelwoorden in Spinoza’s werk vastgesteld. Het resultaat is een verhelderende handleiding voor de grondbegrippen uit het werk van Nederlands beroemdste filosoof.
  • 22 februari: Ellen de VisserDie ene patiënt. In Die ene patiënt vertellen zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde. De verhalen bieden een aangrijpende en leerzame inkijk in de ziel en de gedachtewereld van onze zorgverleners.
  • 26 februari: Loes LeemanVermist. In Vermist zijn twintig spraakmakende, ontroerende en dramatische vermissingszaken bijeengebracht. True crime geschreven door de bedenker van het AVROTROS programma Vermist.

 

 

 

  • 28 februari: Martin ÖsterdahlDodenlijst. De nieuwe Österdahl over Ruslandexpert Max Anger. Ook Dodenlijst is weer een spannende internationale thriller vol actie, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

 

 

 

  • 15 februari: Carmen Romero DorrHet laatste geschenk van Paulina Hoffmann. Alicia heeft altijd een goede band gehad met haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer deze overlijdt, erft Alicia haar geheime appartement in Berlijn. Alicia besluit naar Berlijn af te reizen en te kijken of Paulina een boodschap voor haar heeft achtergelaten. 
  • 22 februari: Mirjam OldenhaveWeet ik veel. In Weet ik veel neemt Mirjam Oldenhave de lezer mee in de wereld van pleegouders en pleegkind. Een ontroerend boek over wennen, regels, verhoudingen, onmacht, communicatie, maar vooral over liefde en plezier.