Ambo|Anthos uitgevers steunt Stichting Haarwensen

27 juni 2018

Komende week start bij Ambo|Anthos uitgevers een unieke actie met de Franse bestseller De vlecht van Laetitia Colombani. Vanaf 2 juli t/m 8 juli doneert Ambo|Anthos voor elk verkocht boek €1 aan Stichting Haarwensen.

Het doel van Stichting Haarwensen is een doel dat ons op de uitgeverij nauw aan het hart gaat. Wij willen graag alle kinderen die om wat voor reden dan ook hun haar verliezen helpen om toch weer met een volwaardige bos haar door het leven te gaan. Omdat het thema van De Vlecht nauw samenhangt met dat van Stichting Haarwensen, hebben wij besloten om gedurende een week €1 voor elk verkocht exemplaar van De vlecht te doneren aan Stichting Haarwensen.

Over Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen helpt kinderen die kaal zijn door ziekte en behandeling. Zij schenken al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen t/m 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) hun eigen haar zijn verloren. De stichting biedt dankzij financiële giften en haardonaties kosteloos pruiken aan, gemaakt van echt haar. De kinderen krijgen de keuze uit een grote collectie haarwerken en dit kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terug krijgt en zich niet anders voelt dan zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Over De vlecht

De vlecht is een ontroerende roman over hoop en saamhorigheid. De Indiase Smita is een vrouw die behoort tot de kastelozen, de onaanraakbaren, gedoemd een mensonwaardig bestaan te leiden. Haar grootste wens is dat haar dochtertje dit lot bespaard blijft en ze doet er alles aan om haar naar school te laten gaan. Ze moet haar prachtige dikke haar afstaan in een tempel in de hoop op en beter leven.  Tegelijkertijd werkt op Sicilië de twintiger Giulia in het pruikenatelier van haar vader. Het atelier maakt hoogwaardige pruiken van echt haar. Onverwacht moet Giulia het atelier overnemen. Ze ondervindt problemen met de toevoer van haar uit Italië, maar vindt uiteindelijk een oplossing in India. Aan de andere kant van de wereld ontdekt de Canadese Sarah, carrièrevrouw en moeder, dat ze ernstig ziek is. Het gevolg van haar ziekte is dat ze haar haar kwijt raakt; en bestelt dan een pruik uit Italië. Zonder het van elkaar te weten, volgen deze drie sterke vrouwen eenzelfde pad: ze weigeren zich neer te leggen bij hun lot en besluiten te vechten voor hun toekomst. Met veel gevoel vervlecht Laetitia Colombani deze drie levens met elkaar.