Leestips voor de zomer!

5 mei 2022

Hartverwarmende feelgoodtips voor de zomer van ’22!

Ben jij al helemaal toe aan de zomervakantie, maar kan je die twee maanden eigenlijk niet meer wachten? Deze drie hartverwarmende feelgoodtitels zullen je vast in de zomerse sferen krijgen!


Altijd al je eigen boekwinkel willen beginnen?

De serie Boekwinkel De overkant draait om het reilen en zeilen in een kleine eilandboekwinkel.

Anouk is na een heftige periode in haar leven naar het eiland gekomen om zichzelf weer te vinden. Haar ex Robert bleek een dubbelleven te leiden, waarop Anouk hem aan de kant heeft gezet. Ze heeft haar oude leven in Utrecht achter zich gelaten. Haar droom is om een boekwinkel te beginnen waar mensen ook gezellig koffie kunnen komen drinken. Ze heeft een pand gekocht en alle plannen liggen klaar, en de openingsdatum nadert met rasse schreden. Zal het haar lukken om alles op tijd af te krijgen? Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Stefan, een weduwnaar uit de buurt met een jonge dochter, zet alles op alles om Anouk te helpen met haar winkel. Heeft Anouk straks niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuwe liefde?


Werken met schattige viervoeters

In het ontroerende Een puppy voor Lisa van Simone Luijten werkt Lisa als vrijwilliger elke zaterdag in een asiel. Ze houdt van honden, maar haar huis is te klein om er zelf eentje te hebben. Dus schrobt ze elke week de hokken en maakt ze een wandeling met de beesten. Hond Jazz heeft een speciaal plekje in haar hart, want ze is er al een tijdje en ze is oud. Niemand wil haar hebben.

De honden zijn niet de enige reden dat Lisa wekelijks in het asiel te vinden is. Dierenarts Richard is een aantrekkelijke man, en nog single ook. Zelfs Jazz lijkt dol op hem. Wanneer Lisa een achtergelaten puppy vindt, brengt dat Lisa en Richard dichter bij elkaar. En het is een kans om Jazz’ leven wat op te fleuren. Of krijgt ze toch een baasje? En zal Lisa de puppy mee naar huis nemen? Uiteindelijk hoopt iedereen met de juiste persoon mee naar huis te gaan!


Kom in beweging!

De yogaclub van Emma Wolf zitten Vera, Anne en Corine een beetje vast. Ze komen niet meer vooruit in het leven en daarom besluiten ze samen te gaan sporten: yoga. Voor ze het weten komt hun leven in een stroomversnelling. Door de komst van een nieuwe dorpsgenote die alle verhoudingen flink opschudt, worden ze ook gedwongen met andere ogen naar hun eigen relaties te kijken.

Voor de lezers van Zadelpijn En Ander Damesleed.

Emma Wolf is vlot, dit maakt het boek makkelijk leesbaar en zorgt ervoor dat je het liefst wil blijven lezen.’ ★ ★ ★ ★ – Lezersreactie op Hebban


Onze tips al gelezen? Lees verder