Willemijn van Dijk te gast bij Barts BoekenClub

27 mei 2020
18:30 - 20:40


Het Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282
1012 RT, Amsterdam
Bekijk kaartje

Op 27 mei zal Willemijn van Dijk, auteur van Het wit en het purper en winnaar van de BNG Literatuurprijs 2019, te gast bij Barts BoekenClub. 

Hier zal zij dan in gesprek gaan over haar roman en het integrerende levensverhaal van Pallas.

De BoekenClub is ook te zien op Bettyasfalt.tv.

Over het boek:

In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus, voor de lezers van Jan van Aken en Hilary Mantel. Willemijn van Dijk schreef eerder Via Roma. De geschiedenis van Rome in 50 straten en De opvolger.

Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius. De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?

Het wit en het purper is het verhaal van een van de voornaamste vrijgelatenen, die onbedoeld aan de wieg stond van het beruchte regime van keizer Nero – en daarmee van de ondergang van de dynastie.