Prettige leesdagen

Tomer Pawlicki bij Bart’s boekenclub

27 september 2017
20:30 - 22:30


Het Betty Asfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282
1012 RT, Amsterdam
Bekijk kaartje

Op 27 september start het -inmiddels- vierde seizoen van Barts BoekenClub (in een geheel nieuw jasje en met een geheel vernieuwde website).

Is de Tweede Wereldoorlog ergens goed voor geweest? Deze vraag stelt acteur, theatermaker en schrijver Tomer Pawlicki in de tragikomische, autobiografische roman Dankzij de oorlog. Tomer is joods. Hij voelt zich geen slachtoffer, maar volgens de mensen om hem heen is hij dat wel. Feit is dat hij bestaat dankzij de oorlog.

Bart Gielen praat met Tomer Pawlicki over herdenken versus vergeten, over het zoeken naar een identiteit en wat het betekent om te leven dankzij de oorlog. En daar blij om te zijn.

Tijdens deze openingseditie is ook schrijver Thomas Verbogt te gast naar aanleiding van zijn nieuwste roman Hoe alles moest beginnen. In dit indrukwekkende verhaal volgen we Thomas en Licia. Als kinderen zijn zij onafscheidelijk en gaan zelfs een verzonnen leven met elkaar aan. Aan hun tijd samen komt echter abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. In gesprek met Thomas Verbogt over vriendschap, liefde, tijd en de kracht van de verbeelding.

Ook dit seizoen is er weer de BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterend talent. Op deze avond bijten Jente Jong (Het intieme vreemde) en Tom Hofland (Lyssa) het spits af. De muziek is in handen van het muzikale trio En Vrac, dat onder andere prachtige nummers van Ramses Shaffy ten gehore zal brengen.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van Paul Haenen, Dammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. Tijdens de voorstelling is er boekverkoop, verzorgd door Peter Jansen.

Alvast inlezen? Dat kan hier