Signeersessie Herman Koch bij Paagman

25 januari 2020
12:00


Paagman vestiging Fred
Frederik Hendriklaan 217
2582 CB, Den Haag
Bekijk kaartje

Wegens het verschijnen van Finse dagen van Herman Koch zal hij op 25 januari vanaf 13.00 uur bij Boekhandel Paagman zijn voor een signeersessie. Meer informatie.

Meer over het boek:

In Finse dagen keert Herman Koch terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Op feestjes, wordt Herman Koch vaak gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.