Ouderschap, hoe doe je dat? I Met Susan Bögels

18 januari 2018
19:00 - 21:30


Oude Lutherse Kerk
Singel 411
, Amsterdam
Bekijk kaartje

Mindful opvoeden in een druk bestaan. Met psychotherapeut Susan Bögels.

Met alle koffie-afspraken, team meetings, deadlines, ouderavonden en tripjes naar het voetbalveld lijkt ouderschap soms wel een eindeloze to-do-lijst. Hoe zorg je dat je echt kunt genieten van tijd met je kind zonder je zorgen te maken over je overvolle agenda? En hoe ga je om met schuldgevoelens wanneer je denkt te weinig met je kind te zijn? Af en toe een ‘mindful momentje’ inplannen kan je wat meer rust en ruimte geven. Maar hoe doe je dit als je kinderen hebt? Tijdens deze avond in de Oude Lutherse Kerk vertelt hoogleraar, klinisch psycholoog en psychotherapeut Susan Bögels over mindful ouderschap.

Bögels is grondlegger van de methode mindful parenting die zij sinds kort deelt met een groter publiek. Haar wetenschappelijke werk laat zien dat mindful ouderschap bijdraagt aan: minder opvoedstress, verbeteren van opvoedingsvaardigheden en een betere relatie met je kind. Ze heeft haar theorie en training in mindful parenting ontwikkeld vanuit haar uiteenlopende onderzoeken naar de rol van aandacht in de ontwikkeling, opvoeding en het onderwijs van kinderen. Ook gebruikt ze haar eigen ervaringen als ouder.

Tijdens deze avond leer je meer over de verschillende aspecten van mindful parenting, sta je stil bij jouw manier van opvoeden en ontvang je gerichte oefeningen die helpen meer te focussen op het moment om zo beter om te gaan met stress, verwachtingen en het stellen van grenzen. 

Datum: 18 januari, 2018
Voertaal: Nederlands
Deuren open: 19.00
Start Programma: 19.30
Locatie: Oude Lutherse Kerk
Adres: Singel 411, 1012 WN, Amsterdam
Ticketprijs: €39,-
Ticketprijs voor de hele reeks: €90,-

Susan Bögels is klinisch psycholoog en psychotherapeut, gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en gezinstherapie, en mindfulness. Zij werkt als hoogleraar Orthopedagogiek bij de Universiteit van Amsterdam. Bögels is de initiatiefnemer en directeur van het Academisch Behandelcentrum UvA minds en het academisch trainingscentrum UvA minds You. Haar publieksboek Mindful opvoeden in een druk bestaanverscheen in mei 2017, eerder schreef zij Mindful parenting: Een praktische gids voor hulpverleners. 

*Deze avond is onderdeel van de eventreeks ‘Ouderschap: hoe doe je dat?’ In drie avonden delen experts hun kennis en visie op verschillende aspecten van ouderschap: Hoe ben je zelf als ouder? Hoe verandert de relatie met je kind? Hoe ga je om met je kind en de digitale wereld? Vergroot je inzicht en ga met elkaar en de sprekers een onalledaags gesprek aan over dagelijkse dingen. 

Ouderschap, hoe doe je dat? I Met Susan Bögels