Nieuw Licht bij de Nacht van de Filosofie Nijmegen

21 april 2017
19:30


De Lindenberg
Ridderstraat 23
6511 TM, Nijmegen
Bekijk kaartje

Wat is het antwoord op de onrust van deze tijd? Hoe vinden we nog rust in een wereld waarin de informatie ons om de oren vliegt en we door moderne technologie 24/7 met elkaar in contact staan? Is er nog ruimte voor bezinning, vertraging en verinnerlijking? Op deze en andere vragen pogen verschillende filosofen gedurende de Nacht van de Filosofie Nijmegen antwoord te geven.

Hoe vorm je een oordeel in een door meningen, feiten en fake news gedomineerde wereld? En hoe ga je daar als opvoeder mee om? Bescherm je je kind zo lang mogelijk voor de grote boze buitenwereld? Of is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren wat er gebeurt zodat ze zich zelf een oordeel kunnen vormen? Filosofen Daan Roovers en Coen Simon werpen nieuw licht op opvoeden en oordelen. Filosoof Frank Meester leidt het gesprek.

Toegang: kaarten kosten € 20. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders betalen € 10. Bestellen kan hier.

 

Nieuw Licht bij de Nacht van de Filosofie Nijmegen