Menno Pot geeft voorbeschouwing Ajax – Valencia bij Venstra

7 december 2019
13:30 - 15:00


Boekhandel Venstra
Stadsplein 102A
1181 ZM, Amstelveen
Bekijk kaartje

Wegens het verschijnen van Het nieuwe Ajax van Menno Pot en vanwege het succes van Ajax geeft Menno Pot een speciale voorbeschouwing bij Boekhandel Venstra. De voorbeschouwing is op 7 december van 14.30 tot 16.00 uur. Meer informatie.

Over Het nieuwe Ajax:
Met Het nieuwe Ajax vereeuwigt Menno Pot het mooiste voetbalseizoen, 2018-2019, en de historische Champions League-campagne van de Amsterdamse topclub. De overwinningen op Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) boezemden wereldwijd ontzag in, maar de ware betekenis ervan was nog groter. Wie Ajax goed kent, weet dat deze jaargang meer was dan gewoon een zeer succesvol voetbalseizoen. Ajax plukte de vruchten van een nieuw beleid: niet meer met engelengeduld bouwen met spelers uit de eigen jeugd, maar gedurfd investeren en inzetten op direct succes. Trainer Erik ten Hag vertaalde de aanvallende huisstijl naar de eenentwintigste eeuw. Op de tribune werd een nieuw soort Ajax-vreugde voelbaar.

Ajax liet in het seizoen 2018-2019 niet het eigen glorieuze verleden herleven, maar kwam er juist los van. Het was een wedergeboorte: Ajax vond zichzelf opnieuw uit.