Lezing Wereldgeschiedenis van Nederland – De Drvkkery, Middelburg

18 oktober 2018
19:00 - 20:45


Boekhandel De Drvkkerij
Markt 51
4331 LK, Middelburg
Bekijk kaartje

Activiteit: Lezing
Website: De Drvkkery

In het kader van de Maand en de Geschiedenis en het verschijnen van het boek Wereldgeschiedenis van Nederland organiseert de Drvkkery dit najaar vier geschiedkundige lezingen. Op donderdagavond 18 oktober geeft archeoloog Gerrit Dusseldorp (Universiteit Leiden) een lezing over de Neanderthaler en de Jager Verzamelaar. Aanvang: 19.00 uur. Entree: €5,- (inclusief consumptie).

In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis, onder wie Martine Gosselink, Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Gert Oostindie, Lodewijk Petram en Suze Zijlstra. In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld. Van de vondst van oermens Krijn in de Noordzee tot orkaan Irma op Sint Maarten en van Bonifatius tot Pim Fortuyn – aan de hand van talloze grote en kleine historische ontwikkelingen en gebeurtenissen laat Wereldgeschiedenis van Nederland zien hoezeer Nederland verbonden is met de wereld, en de wereld met Nederland. Wereldgeschiedenis van Nederland is een uitgave van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, een knaw-onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenis en literatuur.

Redactie: Karel Davids, Karwan Fatah-Black, Marjolein ’t Hart, Leo Lucassen en Jeroen Touwen. Hoofdredactie: Lex Heerma van Voss