Lezing Wereldgeschiedenis van Nederland – Boekhandel Boomker

18 oktober 2018
20:00 - 22:00


Boekhandel Boomker
Rijksstraatweg 205
, Haren
Bekijk kaartje

Activiteit: Lezing
Website: Boekhandel Boomker

Donderdagavond 18 oktober spreken Egge Knol, Ida Stamhuis en Karel Davids in het kader van de Maand van de Geschiedenis bij Boomker over hun bijdrage aan het boek “Wereldgeschiedenis van Nederland “.

In dit boek, een uitgave van het Huygens Instituut, laten historici in meer dan honderd essays zien hoe de geschiedenis van Nederland verweven is met die van de rest van de wereld. Zij maken duidelijk hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vorm gegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en naaste buren heeft ontwikkeld.
Bij Boomker vertelt Karel Davids, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de VU over de achtergronden, het hoe en waarom van deze bundel waarvan hij een van de redacteuren was.
Egge Knol,conservator Archeologie, Geschiedenis en Oude Kunst van het Groninger Museum, spreekt over “Runen op de kwelder ” (950 na Chr.) en Ida Stamhuis, wetenschapshistoricus aan de VU, laat ons kennismaken met “Tiny Tine Tammes “, de eerste vrouwelijke hoogleraar aan de RUG (1919).

Datum: donderdag avond 18 oktober Tijd: 20.00 uur Plaats : boekhandel Boomker Entree : 6 euro Aanmelden gewenst via boomkernieuws@boomker.nl