Leesclub Nicole Harmsen in Santpoort-Noord

27 februari 2019
20:00 - 22:00


Bredero boeken
Hoofdstraat 234
2071 EP, Santpoort-Noord
Bekijk kaartje

Woensdag 27 februari is Nicole Harmsen te gast bij ‘Schrijver te Gast’ in boekhandel Bredero Boeken in Santpoort-Noord. Op deze avond kunnen lezers met elkaar en met de schrijver van gedachten wisselen over zijn of haar boek.

De 27e staat De Rusluie centraal. Er is plek voor 14 gasten. Aanmelden via info@brederoboeken.nl.

 

Over De Rusluie

Vriezenveen, 1738. Clara Grobben, die door een ongeval verlamd is, kan niets anders dan lijdzaam toezien hoe haar familie gebukt gaat onder de armoedige omstandigheden. Clara ziet toe hoe andere boeren, thuiswevers, als marskramers hun weg naar Petersburg vinden. Deze Vjenneluie, de Rusluie genoemd, nemen linnen mee, tuinzaden, vlaszaden en lijnzaadolie. Meestal blijven ze lang weg, maar de investering loont, want de boeren worden zienderogen rijker.

Het verhaal van Clara vormt de start van dit schitterende familie-epos dat een periode van tweehonderd jaar omspant. Terwijl de families in Rusland in steeds grotere welvaart leven, komen de Franse Revolutie, de Bataafse Revolutie en de Russische Revolutie voorbij. Tegen de achtergrond van deze grote historische gebeurtenissen worstelen verschillende verhaalpersonages met hun drang naar vrijheid, vechten ze tegen onderdrukking en moeten ze erbarmelijke omstandigheden het hoofd bieden.