Brainwash special met Bret Easton Ellis

6 mei 2019
20:00 - 21:30


DeLaMar
Marnixstraat 402
1017 PL, Amsterdam
Bekijk kaartje

Schrijver Bret Easton Ellis komt naar Nederland! En jij kunt hem zien spreken tijdens de Brainwash special op 6 mei in de Nes. Dit naar aanleiding van zijn nieuwe boek Wit dat in juni verschijnt.

 

Over de avond

Het huidige politieke klimaat in de Verenigde Staten, Kanye West en Donald Trump, zelfcensuur en moraliteit. Bret Easton Ellis, schrijver van o.a. American Psycho en Less than Zero, is bij ons te gast en duidt in DeLaMar Theater Amerika anno 2019 aan de hand van zijn nieuwe boek White.

Velen van ons kennen Bret Easton Ellis vooral van het angstaanjagende personage Patrick Bateman uit American Psycho. Bij het verschijnen van dit boek in 1991 zorgde het voor de nodige ophef. In mei dit jaar verschijnt de nieuwe, provocerende essaybundel van Ellis getiteld White dat wederom stof zal doen opwaaien.

Welke betekenis kennen we Patrick Bateman toe anno 2019? Hoe duidt Ellis het huidige politieke klimaat in de VS? Waarom verzet hij zich tegen identiteitspolitiek? En waarom kiest hij op dit punt in zijn carrière voor het schrijven van non-fictie? Moderator Sarah Sluimer praat met Ellis over zijn schrijverschap en provocerende stijl, de politieke ontwikkelingen van het afgelopen jaar en moraliteit.