Prettige leesdagen

Auteursbezoek Nicole Krauss

29 augustus 2017 - 30 augustus 2017
Hele dag


Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50
, Amsterdam
Bekijk kaartje

Van 29 t/m 30 augustus komt Nicole Krauss naar Nederland.  Dinsdagavond 29 augustus treedt ze op uitnodiging van het John Adams Institute op in het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal en wordt ze over haar nieuwe boek Donker woud geïnterviewd door Ellen Deckwitz. Woensdagavond 30 augustus interviewt Ernest van der Kwast haar voor literair programma Boek & Meester in Arminius, Rotterdam.

Over Donker woud

Jules Epstein, een vermogend New Yorker, besluit aan het einde van zijn leven een andere weg in te slaan en zijn rijkdom beetje bij beetje te doneren. Met de laatste restanten reist hij naar Israël om daar een blijvend monument voor zijn ouders op te richten. Dan ontmoet hij Menachem Klausner, die hem aanziet voor een nazaat van Koning David en hem uitnodigt voor een reünie. Zijn Klausners motieven zuiver?

Ook een bekend Amerikaans auteur begeeft zich naar Israël. Ze laat haar gezin achter in Brooklyn en checkt in bij het Hilton Tel Aviv – waar ze al haar hele leven elk jaar verblijft – in de hoop dat het hotel als inspiratiebron voorhaar nieuwe roman kan dienen. Een ontmoeting met professor Geizi Friedman zet haar op een ander spoor:hij weet waar de onvoltooide manuscripten van Kafka bewaard worden en wil dat ze er een af schrijft.

Donker woud is een betoverende roman over persoonlijke ontwikkeling, over herinneren en over welke plaatsgeschiedenis in ons bestaan inneemt.

Auteursbezoek Nicole Krauss