Ambo|Anthos op het International Literature Festival Utrecht (ILFU)

15 september 2018 - 29 september 2018
Hele dagWebsite: ILFU

Van 15 t/m 29 september vindt Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) plaats. Verschillende auteurs van Ambo|Anthos geven optredens tijdens het festival. 

Sir Antony Beevor | Zaterdag 15 september 12:30 – 14:00 uur. 

De grote Britse historicus Antony Beevor (1946) schrijft al decennialang over de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde bestsellers als D-Day (2009) en Stalingrad (1998). Beevor wordt geroemd om zijn oog voor detail en zijn meesterlijke vertelkunst. Op deze eerste dag van het ILFU presenteert Beevor zijn nieuwste boek De slag om Arnhem (2018). Een bekend verhaal, gebaseerd op nieuw bronmateriaal.

Tijdens deze middag gaat Antony Beevor het gesprek aan over de historische betekenis van de slag om Arnhem, over ‘Market Garden’, de grond- en luchtlandingsoperatie, maar ook over geschiedschrijving anno 2018.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

Akwasi | Zondag 16 september 12:00 – 17:00 uur 

Het ILFU start met een vijf uur durende boekenparade op het Utrecht Uitfeest in De Grote Zaal van TivoliVredenburg. In een marathonsessie stellen schrijvers hun nieuwe boeken aan je voor in voordrachten en korte interviews. De middag is gratis toegankelijk en je kunt in- en uitlopen wanneer je wilt. Akwasi draagt voor uit zijn nieuwe bundel Laten we het er maar niet over hebben

Klik hier voor meer informatie. 

Willem Dieleman | Woensdag 19 september 19:00 – 23:00 uur

‘Helden en schurken’ is het thema van de eerste editie van de Humanities Night: een avond waarin literatuur, filosofie en wetenschap hand in hand gaan. Op deze avond, in vier zalen van TivoliVredenburg, laten schrijvers, filosofen en wetenschappers hun licht schijnen over helden en schurken, het goed en het kwaad. Willem Dieleman treedt op als onvervalste held. Na zijn studie boekwetenschap wilde hij graag iets goeds en positiefs doen: tweeënhalf jaar reisde hij de wereld over, gewapend met een pan, om pannenkoeken te bakken voor straatkinderen in Cambodja, armlastige families in Pakistan of backpackers in Australië. 

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

 

 

Ambo|Anthos op het International Literature Festival Utrecht (ILFU)