Kleine geschiedenis van de hutspot receptenwedstrijd

13 maart 2017

Maak jij soms de lekkerste hutspot?

Hutspot staat bekend als een oer-Hollands gerecht dat in de 16de eeuw niet alleen aan de wieg van de Gouden Eeuw maar ook aan die van de Nederlandse natie stond. Maar is het wel Nederlands? In oude kookboeken vind je bijna niets dat erop lijkt. Jacques Meerman, auteur van Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken, krijgt de onderste steen boven en bewijst met schilderijen, gedichten en recepten uit Holland en verre buitenlanden dat hutspot wel degelijk uit onze streken komt – maar misschien ook wel niet.

Wat is jouw hutspotrecept?

Stuur het in en laat het anoniem beoordelen door een deskundige jury bestaande uit tv-kok Yvette van Boven, SVH-meesterkok Albert Kooy en kookboekenschrijvers Merijn Tol en Nadia Zerouali. De zes beste, lekkerste en/of creatiefste recepten komen met naam en toenaam in het nieuwe boek, Kleine geschiedenis van de hutspot, te staan.

Doe mee! Maar houd je aan deze regels:

  • Maak hutspot met rundvlees, wortel en ui als hoofdingrediënten, plus ingrediënten naar keuze.
  • Gebruik geen ingrediënten en/of hulpmiddelen die vooral in professionele keukens gangbaar zijn.
  • Stuur je recept vóór 23 april 2017 naar hutspot@amboanthos.nl.

Kleine geschiedenis van de hutspot verschijnt eind september bij Ambo/Anthos uitgevers.